Forskarsalens tjänster

I stadsarkivets forskarsal finns sju läsplatser för forskare, och trådlöst internet. De mest anlitade materialen kan fortfarande också studeras på mikrofilm. De digitaliserade samlingarna finns i arkivdatabasen Sinetti. Likaså står alla uppgifter i arkivförteckningarna till förfogande på Sinetti.

De dokument och handlingar som beställts på förhand via Sinetti finns att avhämta i stadsarkivets mottagning när beställaren fått meddelande om saken. De beställningar som gjorts på ort och ställe får man efter en stunds väntan vid arkivmagasinen. Det kostar ingenting att forska i arkivmaterialet, men för kopior uppbärs avgift.

Reserverat material hålls kvar i två veckor. Till Forskarsalen får man ta med sig bara materialet samt penna och papper och bärbar dator. I aulan finns garderob för ytterplagg, samt låsbara fack för annat medhavt. Det är också i aulan det finns plats för att ta ett mellanmål.

Av offentliga handlingar får man ta bilder med egen kamera eller mobiltelefon om man fått lov av mottagningen.

För att studera sekretessbelagda dokument behövs ett forskningstillstånd. Instruktioner om hur sådant sökes får man av jourhavande i mottagningen. Jourhavande nås på numret 09 310 43571.

Entrén, vid Djurgårdsvägen.
Aulan

Kontaktuppgifter

Adress: Djurgårdsvägen 3 F, 00530 Helsingfors
Telefon: +358 9 310 43571
Forskarsalen håller öppet må-to 9.00–16.00.