Tutkijasalipalvelut

Kaupunginarkiston tutkijasalissa on seitsemän tutkijapaikkaa arkistoaineiston tarkastelua varten. Lisäksi tutkijasalin yhteydestä löytyy pari työskentelypistettä mikrofilmeille tallennetun aineiston tutkimiseen. Tutkijasali on tilana muilta osin esteetön paitsi ulko-oven yhteydessä vierailija joutuu ylittämään pari kynnystä. Tutkijasalista löytyy myös asiakkaiden käyttöön tarkoitettu langaton verkko. Digitoituja aineistoja pääsee katsomaan kätevästi arkistotietojärjestelmä Sinetistä, mistä löytyvät myös kaikki arkistoluettelotiedot sähköisessä muodossa.

Kun tilaat aineistoa Sinetin kautta saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun aineistot ovat noudettavissa tutkijasalin päivystäjältä. Voit myös tilata aineistoa paikan päällä asioidessasi, jolloin joudut odottelemaan hetken aineiston noutamista arkistomakasiineista. Asiakirjojen käyttö on maksutonta, mutta mikäli haluat ottaa niistä paperisia kopioita, veloitamme siitä erikseen.

Huomioithan että tutkijasaliin saa viedä ainoastaan muistiinpanovälineet, mukaan lukien tietokoneen. Tutkijasalin aulasta löytyy naulakko ulkovaatteille sekä lukittavat lokerot muille tavaroille. Paikka mahdollisten eväiden nauttimiseen löytyy myös aulasta. Aulatilan yhteydestä löytyy esteetön WC.

Tutkijasaliin varattuja aineistoja säilytetään kahden viikon ajan.

Julkisten asiakirjojen kuvaaminen omalla kameralla tai kännykällä on sallittua päivystäjän luvalla.

Salassa pidettävien asiakirjojen tutkimiseen tarvitaan erillinen tutkimuslupa. Sen hakemisesta antaa tarkempia ohjeita kaupunginarkiston tutkijasalipäivystäjä. Päivystäjän tavoittaa numerosta 09 31043571.

Sisäänkäynti Eläintarhantiellä
Sisäänkäynti Eläintarhantiellä
Kaupunginarkiston aula
Aula

Yhteystiedot

Osoite: Eläintarhantie 3 F, 00530 Helsinki
Puhelinnumero: +358 9 310 43571
Tutkijasali auki ma-to klo 9.00–16.00