Kaupunginarkiston oma Finna-näkymä on julkistettu!

Finna-palvelun logo

Kaupunginarkiston oma Finna-näkymä on nyt julkistettu ja kaikkien vapaasti käytettävissä. Kaupunginarkiston Finna-näkymä tarjoaa vaivattoman käyttöliittymän tarkastella Finnasta löytyviä kaupunginarkiston aineistoja kuten karttoja, piirustuksia sekä asiakirjoja. Suoraan verkossa saatavilla edellä mainittuja aineistoja löytyykin Finnasta jo huikeat 58 000 kappaletta!

Uuden käyttöliittymän myötä Finnan jo lähtökohtaisesti erinomaiset hakutyökalut ovat nyt räätälöity palvelemaan juuri kaupunginarkiston aineistojen löydettävyyttä ja siten myös käytettävyyttä. Tämä on toteutettu esimerkiksi valitsemalla hakutulosnäkymään ne hakuelementit, jotka liittyvät olennaisimmin kaupunginarkiston tarjoamiin aineistoihin ja joita rajaamalla käyttäjän on mahdollista kaikkein vaivattomimmin päästä juuri itselleen osuvimman tiedon äärelle. Kaupunginarkiston Finna-näkymän etusivulta löytyy myös valmiina painikkeet, joita klikkaamalla käyttäjä pääsee suoraan tarkastelemaan tiettyjä aineistotyyppejä kuten esimerkiksi karttoja.

Kaupunginarkiston Finna-näkymän etusivulle on koottu linkit, joista käyttäjä pääsee kätevästi suoraan kaupunginarkiston omille verkkosivuille sekä arkistotietojärjestelmä Sinettiin.

Kaupunginarkiston tuoreeseen Finna-näkymään pääset suoraan alla olevan linkin kautta:

Kuvakaappaus kaupunginarkiston Finna-näkymästä. Sinivalkoinen rakennuspiirustus näkyy suorapalkinmuotoisena kaistaleena koko näkymän ylemmässä osiossa. Piirustuksen päälle on asetettu tekstikenttiä sekä hakukenttä. Sivun alareunassa on yleistä tietoa kaupunginarkistosta sekä linkit kaupunginarkiston eri sivustoille.
Kaupunginarkiston Finna-näkymän etusivu.