Helsingin kaupunginarkisto löytyy nyt myös Finnasta!

Helsingin kaupunginarkiston digitoituja aineistoja on nyt mahdollista selata myös Finnan kautta.

Finna-palvelun logo

Helsingin kaupunginarkisto on liittynyt Finnaan. Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Lisäksi Finna kehittää yhdessä asiakasorganisaatioidensa kanssa ilmaista alustaa, jolla eri toimijat voivat luoda oman sähköisen hakupalvelun tai esimerkiksi verkkokirjaston. Helsingin kaupunginarkiston Finna-sivut löydät täältä!

Helsingin kaupunginarkiston aineistoja pääsee nyt jatkossa hyödyntämään kaikille avoimessa Finna.fi-palvelussa. Kaupunginarkiston aineistomäärät ovat 18 hyllykilometrin laajuudessaan tunnetusti hyvin mittavat, joten jo pelkästään aineistojen määrän perusteella kaupunginarkiston liittyminen Finnaan on avaus, joka merkittävästi parantaa Helsingin kaupungin historiaan liittyvien aineistojen saatavuutta aihepiiristä kiinnostuneille. Kaupunginarkiston aineistot sisältävät myös suuren määrän kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuista aineistoa, jonka näkyvyys ja saatavuus saa Finnaan liittymisen myötä aimo sysäyksen! Liittymällä Finnaan kaupunginarkiston voidaankin nähdä vievän eteenpäin juuri niitä keskeisiä perusperiaatteita, jotka muodostavat merkittävän osan arkistotoiminnan ytimestä, eli edistävän ja ylläpitävän kaikille avoimen julkisen tiedon saatavuutta ja hyödyntämistä. Tiedon säilömisen peruslähtökohtana onkin turvata mahdollisuudet sen hyödyntämiseen nyt ja tulevaisuudessa.

Finnasta käsin pääset tarkastelemaan Helsingin kaupunginarkiston aineistoja samaan tapaan kuin ne ovat Sinetissäkin saatavilla. Esimerkiksi kaikki digitoitu asiakirja-aineisto on suoraan nähtävillä ja ladattavissa Finnan sivuilta. Digitoimattomien aineistojen osalta voit tarkastella asiakirjoja koskevia tietueita, mutta itse asiakirjat tilataan vanhaan tapaan Sinetin kautta katsottavaksi kaupunginarkiston tutkijasaliin. Finnan valttina onkin mahdollisuus etsiä itseäsi kiinnostavasta aihepiiristä tietoa kaikkien Finnaan kuuluvien organisaatioiden aineistoista samalla kertaa! Jos olet esimerkiksi kiinnostunut Kallion kirjaston rakennuksesta, voit Finnasta käsin aluksi tarkastella kaupunginarkistosta löytyviä alkuperäisiä pääpiirustuksia ja sen jälkeen katsoa Finnasta löytyvistä Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista miltä rakennus on valmistuttuaan näyttänyt valokuvissa 1910-luvulla.