Kaupunginarkiston tutkijasali suljettu 14.- ja 15.2.2024, mikäli julkisen liikenteen työtaistelu toteutuu

Kaupunginarkiston tutkijasali on suljettu keskiviikkona ja torstaina 14.- ja 15.2.2024, mikäli julkiseen liikenteen työtaistelu toteutuu. Tutkijasali avautuu taas, kun lakko on päättynyt ja julkinen liikenne palautuu normaaliksi. Näillä näkymin siis maanantaina 19.2.2024.

Tutkijasalin kiinniolon aikana muu asiakaspalvelu toimii samaan tapaan kuin ennenkin:

  • Kaupunginarkiston asiakaspalvelun puhelin (+358 9 310 43571) on avoinna maanantaista perjantaihin klo 09:00-16:00.
  • Kaikki Sinettiin viedyt digitoidut aineistot ovat vapaasti käytettävissä ja Sinetin kautta on myös mahdollista tilata paperisia aineistoja valmiiksi odottamaan tutkijasalin avautumista.
  • Palautejärjestelmän kautta voi jättää tietopyyntöjä ja niihin pyritään vastaamaan kahden viikon kuluessa.   

Voit varmistaa tutkijasalin aukioloaikojen ajantasaisen tilanteen kaupunginarkiston verkkosivujen etusivulta löytyvästä Poikkeusaukioloajat-osiosta.

Kuvassa näkyy kaupungin liikennelaitoksen lehtileikesidos, jossa on kuva Tove Janssonin Garm lehteen vuonna 1945 piirtämästä pilakuvasta, jossa esitellään erilaisia raitiovaunussa asioimista avustavia keksintöjä kuten vaatteisiin kiinnitettäviä piikkejä, konduktööri ruiskuttamassa myrkkyä matkustajan päälle, kuskia suojeleva sähköaita sekä imukuppi, jolla voi matkustaa raitiovaunun perässä.
Ote Helsingin kaupungin liikennelaitoksen lehtileikekirjasta vuodelta 1945. kuvaaja Tuomas Virtanen. Katso Sinetissä.